happy happy day!

yang tengah skodeng saye...malu la :)

status :

mood : happy :) semoga setiap urusan berjalan dengan lancar

Friday, June 03, 2011

^_^





orang sakitkan hati saye.
saya benci tapi saye tak reri nak balas balik.

orang buat saye marah.
memang saye nak marah tapi saye ingat pesan parents saye, "sabar. kita kat tempat orang".
orang kacau idup saye.
saye meraung sakit ati tapi saye hanya mampu senyum tatkala berdepan dengan orang yang kacau idup saye tu. senyum palsu. senyum yang di buat-buat.

hipokrit ke saye?
salah ke saye tak balas balik perbuatan orang pada saye?
saye tak reti nak balas balik.
saye tak takut tapi saye takut saye hilang hormat pada orang.

mungkin orang kata saye berlagak baik.
konon lembut depan orang tapi belakang uisshhhh mengata mengalahkan mak nenek.

saye macam tu ke?
setau saye, kalau saye kena marah ke, sakit ati dengan orang ke, tak puas ati dengan orang ke, saye senyum je.
tak pun saye duk diam-diam.
biar reda dulu marah saye tu.
lepas tu, baru saye bercakap dengan orang tu balik.

sebab tu ramai yang suka tindas saye dalam diam.
suke ragging saye.
tapi aaaaaaaadeakukesah?
lantak kau lah.
asal aku bahagia.
idup aku, apa kau kesah????
tapi, ati memang bengkak la weh.
tipu la kalau saye cakap, saye tak rasa apa-apa, kecuali saye ni robot yang tak berperasaan.

lepas tu tau apa saye akan buat kalau geram dengan orang?
saye akan cari sorang mangsa untuk dengar saye membebel.
tak adalah sampai hempap benda ni, hempap tu.

itu pun dikira hipokrit ke wak?
abes tu, takkan saye nak tunjuk depan orang saye memberontak?

orang kadang-kadang, nak puaskan ati dia dengan melihat saye down.
nak lihat saye marah.
tapi no way!
saye mungkin nangis sorang-sorang sebab tak tahan.
tapi semuanya bila saye ceritakan pada ma abah saye, diorang cool aje.
kadang-kadang diorang gelak bila saye cerita dia ni macam ni, macam tu.
so, dengan serta merta ati ni rasa nak tergelak sekali bila teringat orang tu nak jatuhkan saye.

mungkin dia sakit ati bila dia yang asalnya nak sakitkan ati saye tapi saye buat-buat cool.
tercabar la kot.
ye idok?

nak jeles apanya dengan saye ni?
tak ada apa nak di jelesnya la.
saye tak cantik. saye tak kaya. saye tak pandai.
tapi saye bersyukur sebab ALLAH bagi saye secukupnya.
saye tak cacat, saye sempurna, cukup sifat. ALHAMDULILLAH.
saye cukup makan, tak pernah kebulur.
dan saye ada diploma. nak kata tak pandai, dapat jugak anugerah dekan.
sekarang ni tengah amek degree pun.
ASTAGFIRULLAHALAZIM, bukan niat nak menunjuk.


dah. dah la menyakitkan ati orang kalau rasa takut mati.
mati kalau tak dapat keredhaan orang yang pernah disakiti, susah jugak.
semoga ALLAH membuka ati mu.
amin.

and kalau rasa nak sekat rezeki orang, tak payah la.
sebab rezeki masing-masing ALLAH dah tentukan.
rezeki tu kan di tangan ALLAH.
kita ni cuma berusaha untuk dapatkannya.
kalau tak dapat, nak buat macamana kan.
dah tak ada rezeki.
berserah ajelah padaNYA.





2 comments:

  1. aik? sape? saye? tak mungkinnnn haha ;D banyaklah bersabar. dunia ni macam2 org. rambut same hitam, hati lain2.

    tag GA utk awk!

    http://danielzaidi.blogspot.com/2011/06/giveaway-edy-jangan-main-main.html

    ReplyDelete
  2. u knw wt? claim sy x dpt kot.
    itu yg redha tu.
    pasrahhhhhh! ke parah?
    x tau la mn 1.
    skt at sbnrnya.
    smal mtter jd big mtter.
    mls nk ad pape da dgn pq jhr la arina. gram je

    ReplyDelete