happy happy day!

yang tengah skodeng saye...malu la :)

status :

mood : happy :) semoga setiap urusan berjalan dengan lancar

Wednesday, June 22, 2011




kadang-kadang saye hepi hingga saye lupa ucap syukur.
bila saye sedih, saye cuba nak salahkan sekeliling. diri sendiri.
rasa tak berguna sangat.
mula rasa life is sucks!

kenapa perlu macam tu ye?
saye cuba ingatkan diri sendiri.
jangan terlalu hepi kalau dapat berita gembira.
takut kecundang sendiri nanti.
and jangan terlalu sedih andai dapat berita sedih.
usaha lagi.

tapi entah.
akhir sekali saye akan give up.
nampak saye macam dapat tanggung semua.
tapi hati hanya ALLAH yang tahu.

semoga berita gembira/sedih yang saye terima nanti.
saye dapat control diri saye.
sebab nikmat hidup ni hanya dariNYA.




Friday, June 03, 2011

^_^





orang sakitkan hati saye.
saya benci tapi saye tak reri nak balas balik.

orang buat saye marah.
memang saye nak marah tapi saye ingat pesan parents saye, "sabar. kita kat tempat orang".
orang kacau idup saye.
saye meraung sakit ati tapi saye hanya mampu senyum tatkala berdepan dengan orang yang kacau idup saye tu. senyum palsu. senyum yang di buat-buat.

hipokrit ke saye?
salah ke saye tak balas balik perbuatan orang pada saye?
saye tak reti nak balas balik.
saye tak takut tapi saye takut saye hilang hormat pada orang.

mungkin orang kata saye berlagak baik.
konon lembut depan orang tapi belakang uisshhhh mengata mengalahkan mak nenek.

saye macam tu ke?
setau saye, kalau saye kena marah ke, sakit ati dengan orang ke, tak puas ati dengan orang ke, saye senyum je.
tak pun saye duk diam-diam.
biar reda dulu marah saye tu.
lepas tu, baru saye bercakap dengan orang tu balik.

sebab tu ramai yang suka tindas saye dalam diam.
suke ragging saye.
tapi aaaaaaaadeakukesah?
lantak kau lah.
asal aku bahagia.
idup aku, apa kau kesah????
tapi, ati memang bengkak la weh.
tipu la kalau saye cakap, saye tak rasa apa-apa, kecuali saye ni robot yang tak berperasaan.

lepas tu tau apa saye akan buat kalau geram dengan orang?
saye akan cari sorang mangsa untuk dengar saye membebel.
tak adalah sampai hempap benda ni, hempap tu.

itu pun dikira hipokrit ke wak?
abes tu, takkan saye nak tunjuk depan orang saye memberontak?

orang kadang-kadang, nak puaskan ati dia dengan melihat saye down.
nak lihat saye marah.
tapi no way!
saye mungkin nangis sorang-sorang sebab tak tahan.
tapi semuanya bila saye ceritakan pada ma abah saye, diorang cool aje.
kadang-kadang diorang gelak bila saye cerita dia ni macam ni, macam tu.
so, dengan serta merta ati ni rasa nak tergelak sekali bila teringat orang tu nak jatuhkan saye.

mungkin dia sakit ati bila dia yang asalnya nak sakitkan ati saye tapi saye buat-buat cool.
tercabar la kot.
ye idok?

nak jeles apanya dengan saye ni?
tak ada apa nak di jelesnya la.
saye tak cantik. saye tak kaya. saye tak pandai.
tapi saye bersyukur sebab ALLAH bagi saye secukupnya.
saye tak cacat, saye sempurna, cukup sifat. ALHAMDULILLAH.
saye cukup makan, tak pernah kebulur.
dan saye ada diploma. nak kata tak pandai, dapat jugak anugerah dekan.
sekarang ni tengah amek degree pun.
ASTAGFIRULLAHALAZIM, bukan niat nak menunjuk.


dah. dah la menyakitkan ati orang kalau rasa takut mati.
mati kalau tak dapat keredhaan orang yang pernah disakiti, susah jugak.
semoga ALLAH membuka ati mu.
amin.

and kalau rasa nak sekat rezeki orang, tak payah la.
sebab rezeki masing-masing ALLAH dah tentukan.
rezeki tu kan di tangan ALLAH.
kita ni cuma berusaha untuk dapatkannya.
kalau tak dapat, nak buat macamana kan.
dah tak ada rezeki.
berserah ajelah padaNYA.





my las dei

S E 7 :


ini adalah saat-saat terakhir saye di jb.
sungguh menyedihkan.
walaupun time ni menyempat lagi duk skodeng agen. haha.
si rina sekali ye.
bukan saye skodeng sorang. haha.

(ohhhhh. hitamnya aku. kenapa makin nak menjadi-jadi anak keling nih. keturunan belah sape patut di persalahkan nih? haha.)





Thursday, June 02, 2011

pesanan terakhir untuk saye :)


S E 6

29 mei 2011 dalam pukul 10:30 pagi lepas, saye berangkat meninggalkan di jb.

ASSALAMUALAIKUM. saya dah nak bertolak ni. doakan perjalanan saya selamat sampai, selamat pergi ye. amin

itu kiriman sms yang sempat saye anta pada kak awin, kak nurul ngan kak arina sebelum saye bertolak.

kak awin mesej :
selamat jale da..baik-baik bawok keto. penat gak rehat dulu..jago diri baik-baik deh..  :)

kak nurul replied :
wassalam, adda dengan abah je ke, ok bawak kete elok-elok, jangan lupa kami disini. kirim salam kat family ye.

arina replied :
wassalam. ati-ati along perjalanan tu semoga selamat sampai. maafkan salah silap saya eh. kot-kot ada terasa terkecik hati. sori okeh ^_^ gudluck kat tempat baru. hope hepi kat sane!

pesanan kalian saye semat dalam hati.
dan jasa kalian akan saye kenang sampai bila-bila.




majlis perpisahan saye

S E 5 :

ni adalah majlis rasmi perpisahan saye.
rasmi ke? hihi.
tapi ini majis terakhir untuk meraikan pemergian saye.
thanks sebab sudi meraikan.

banyak yang meraikan sampai buat saye rasa sedih nak tinggalkan jb.
first, ada yang tak nak di beritahu yang dia belanja saye kfc.
second, en azly belanja semua opis mates kfc jugak. siap kak awin masakkan mi goreng lagi.
third, mandi kat air terjun tu.
forth, yang ni la. makan-makan   :)




ok, done!
tenet sangat slow buat aku geram nak ketok!



22/05/2011

S E 4 :


ahad - 22/5/2011 akak-akak sekalian ni bawak saye gi waterfall.
siap surf dalam tenet lagi nak cari air terjun area pulai ni. 
merit untuk kak awin atas usaha anda. hehe.

ape ke nama air terjun ni eh?
saye lupe la.
siyes lupe.
air terjun pulai ke?
ke pulai air terjun?
sila tanya blogger rina ye.
rasanya dia pun ada post kan entri pasal ni.

sebenarnya, memang tempat ni tak berapa nak best tapi bila ingat kan balik usaha diorang nak raikan pemergian saye, so tiba-tiba nampak bercahaya je air terjun tu.
yang tak best, saye sendiri.
takut nak ke tengah.
sampai sudah tak mandi.
entah, ngeri terkenang adik saye pernah lemas dulu kot.

ha, satu lagi.
nak smpai ke air terjun ni kau tau.
macam nak putus kot segala urat saraf ni.
kena bersabung nyawa dulu weh.
mendaki bukit, berlumpur semua.
lepas tu siap salah jalan lagi.
opssss. tercakap la pulak.

dah. dah.
jom layan gambar-gambar  yang saye upload nih.






(oh, saye nampak tua di sini. padahal umo baru tutttttt.......hihi. perasan muda)



tenet slow la pulok.
ni jah hok kawe dan upload.
sori banyok la deh.





presents!

S E 3 :



minggu lepas, minggu pengutipan hadiah saye.
siyes, saye tak tau pulak akan jadik macam ni.
lepas majlis makan semua, masih ada yang memberi.
sebab dalam kepala hotak time tu, hanya pikir cane saye nak punggah barang-barang ni.
dah la demam complete dengan batuk plus selsema lagi.
minggu tu jugak la jadik budak hingusan sekejap.
mana nak angkat barang semua.
dengan tak laratnya.
paham-paham la hidup bujang tran tang tang ni.
buat apa pun sorang la.
nak mintak tolong orang, dah terlalu banyak kot mintak tolong.
sampai naik segan da.
so nak tak nak, settle sendiri la.

ok, da abes melalut.
sekarang sesi nak menunjuk hadiah pulak.
jom layan gambar-gambar nih.

kepada pemberi hadiah.
terima kasih banyak-banyak.
jasamu tetap ku kenang hingga mati.


dari bos saye, PQ Johor, BSI, en zam, en sudirman.



dari PPK en azly, kak nurul, kak awin and arina.



------------------------------------------------------




ok, start dengan hadiah ni ye.
beg dengan brouches ni diberi oleh bos saye  :)



yang ni pulak dari BSI.



ni? dari PQ JOHOR.



yang ni dari PPK sudirman dengan PPK zam  :)
yum yum... i suke cekelat veli mac!


yang ni pulak PPK azly yang bagi.
(depan sekali : pathma - dah pindah putrajaya, kak nurul, kak awin)
(tengah : saye, mr chee, en azly, en sudirman, bos saye : kak midah, arina)
(belakang : khalil - dah pindah KLIA, helmi, yazid)
(yang kat tepi tu : gambar black and white tu : en zam)


wasiat PPK azly pada saye. hihi.



yang ni pulak dari kak awin, kak nurul dengan kak arina.
haha. sori ye arina. terpanggil kak dalam mood sedih ni.


terima kasih untuk semua  :)





21/05/2011

S E 2 :

ni majlis makan-makan yang di belanja oleh en azly.
dalam masa sama meraikan pemergian aku.
ekceli, yang ni di buat secara private, sorok-sorok. haha.
yang jelas dan nyata, nanti aku upload lain.
sebab yang tu hari lain.

sebelum terlupa : en azly, thanks sebab belanja kami.
segala nasihat, tunjuk ajar en azly tu saye akan ingat sampai bila-bila.










 

ok, dah! tenet slow nih.
kang saye upload pics lain pulak ye  :)





saye dah pergi!


S E 1 :



27 mei 2011 lepas adalah hari terakhir saye kat jb.
abes sudah tanggungjawab saye kat sana.
cukup setahun setengah di sana, banyak mengajar saye erti hidup yang sebenar.
erti sabar . erti tanggungjawab . erti kesusahan .

berharap agar sinar pagi kembali lagi bila saye dah berindah ke kuantan 6 jun 2011 nanti.
jangan pulak datang mendung menutupi pagi yang cerah itu.

semoga kenangan di jb sana tetap mekar dalam hati saye.
tapi yang indah-indah je saye nak ingat.
sebab memori otak saye ni pun ada had, ye idok? haha.