happy happy day!

yang tengah skodeng saye...malu la :)

status :

mood : happy :) semoga setiap urusan berjalan dengan lancar

Thursday, March 31, 2011

contest cik beba mimik muka minta lempang

deadline : 1/4/2011

  • mesti la jadi follower aku ya..(ya aku tau la blog aku tak femes-hemes) tapi aku just nak eratkan silaturahin sesama blogger..kan..kan..(ceh! ayat dah basi la beba!) -done!
  • then, korang kene copy paste link pic aku ni kat blog korang..(tolong la promote muka aku ni..lalala..pang..pang!! ) -done
  • pastu cite la nape korang rasa nape ekspresi muka huduh korang ni patut menang..(aku suka jawapan yang confident tapi tak over) errkk..camana tu?? -sila baca kat bawah :)
  • then, korang kene tag minimun 3 kawan blogger korang yang lain..(alasan sama, nk eratkan silaturahim sesama blogger) erk..leh terima ke alasan tu?? -ok!
..................................................
aku try nasib untuk gambar ni:


kenapa aku pilih gambar yang ni ye?
sebab gambar ni gambar candid.
muka lapar tak terserlah mana la pulak time ni.
padahal perut ku dah bunyi drum dah.
tapi tetap peace! haha.



Wednesday, March 30, 2011

senyuman si cilik contest

klik SINI
deadline : 14/4/2011


......................................................

ini gambar si fahmi :

nama anak : mohd arif fahmi bin mohd azmi
nama ibu : mardiana binti mohd isa
tarikh lahir : 3/12/2008
umur : 2tahun 3bulan
hubungan dengan penulis entri : anak saudara


saya tag :
rina . bulat . nabihah 





4 sebab saya sayang dia

klik SINI
deadline : 31/3/2011

1st of all. tq cik awien sebab anjutkan tempoh kontes ni. ngeeee~
sempat lagi nak join rupanya.
ok, jom tengok syarat2 penyertaan.



1. Mule2 folow dulu blog awien ni.-yup!

2. Pstu buat satu entry dan letak title ''4 sbb saye syg die'' dalam entri tu letak skali ngn banner cm kt ats tue.-ni dia

3. Pas kowg dah buat sume entry tu kowg tgalkan LINK kowg kt bwh entry nie ok. -ok!

4. op..op..op lom abis lg..jgn lupe TAG kn kat 4 owg kwn2 yg kowg syg ye..psti kn dowg taw yg dowg tu di tag.
 
...............................
4
SEBAB
SAYA
SAYANG DIA------------->
 hehe. mula2 nak gelak dulu.
sebab gambar ni gambar lama.
muka ai pun macam tak ready je dalam gambar ni.
tapi tak apa sebab fokus untuk entry kali ni----------> my mom :)
ganbar tak penting sangat kan.
tajuk kontes pun dah 4 SEBAB SAYA SAYANG DIA. hehe.
 
sebab 1. dia adalah orang pertama yang kita kena utamakan (untuk kaum hawa yang belum kahwin). lepas tu, baru abah.
 
sebab 2. syurga bawah tapak kaki ibu. ade ke orang nak masuk neraka? tak ada kan? so, berbuat baiklah pada ibu masing-masing.
 
sebab 3. dia dah mengandungkan saya, menjaga saya yang selalu mengigau, menjerit, meraung masa kecik-kecik dulu sampai kena jirus dengan air baru senyap. dugaan betul untuk beliau membesarkan saya dulu. tapi of kos la abah tolong ma jugak. tapi ada 1 yang ma buat untuk aku, tapi abah tak boleh tolong. kasik susu! bukan susu botol, susu ehem. hehe.
 
sebab 4. ma selalu ade time aku sedih, hepi dan sewaktu dengannya. aku tak boleh nak sembunyikan apa-apa dari beliau sebab aku rasa, kalau aku sorok sesuatu, aku akan membelakangkan dia sedangkan dia orang penting dalam hidup aku.
-ibuku permata hatiku-
 
 
 
sudah, sekian.
nanti nak cerita pasal abah aku pulak :)
 
 

CONTEST LALALOVY #1

klik SINI
deadline : 1/4/2011



1) Write the title " CONTEST LALALOVY #1 " because there are 4 type of contest. So, it will be easy for me to categorize it.


2) Put the edited picture that you want . Just 1 !

3) And also, put the picture before you edit it.

4)  Don’t forget to put the banner and link ke blog Lalalovy and tag 3 blogger !

 As an example,
Before


AFTER


........................................................


ini gambar saye :)

before editing




after editing



aku tag :
arina . bulat . nabihah

CONTEST:SAYA SUKA!

klik SINI
deadline : 30/3/2011

1:follow blog ini

2:hendaklah menggunakan gambar sendiri(gambar sorang@ramai-ramai pun tak pe)

3:contest ''saya suka'' ni sebenarnye lebih menjurus kepada hobi,contohnye karoeke,main boling,joging,memasak dan etc..jadi gambar tersebut  perlu ada gambar korang sendiri dan aktiviti yang korang lakukan

4:letakkan banner di atas di blog korang,dan korang perlu buat satu entry pendek tentang korang dan hobi korang (cerita la sikit2 tentang hobi tu),tak perlu entry panjang2 tau:)

5:tag 4 orang blogger yang lain
rina . bulat . nabihah . alia

6.informkan pada saya di sini!

........................................................

ini hobi saya. hehe.
melukis, conteng-conteng. itulah saya.
dulu masa kecik-kecik, abah selalu anta kami adik-beradik masuk pertandingan melukis, mewarna.
ALHAMDULILLAH, pernah menang.
dapat hadiah, itu yang paling bes.
kasik ma abah bangga. yeay!


Contest Blog Paling Come Lote

klik SINI
deadline : 1/4/2011

Buat satu entry tentang contest ni ( include the banner )

Wajib follow blog ini dan blog Adlin Syahira

Warganegara Malaysia

Jantina ikut pandai asalkan bukan Mak Nyah ( Pondan )

Berikan nama, url blog, dan email anda kepada entry ini atau entry di blog Adlin

Ada blog. Kalau x ada blog, segera buatkan

Contest akan segera dibatalkan jika peserta kurang daripada 10 orang dalam 3 hari

Tag 3 orang rakan anda





dah, siap! senang sangat. saya sukeeee  :)

Tuesday, March 29, 2011

Contest Cik Aish -- Sidebar Paling Smart!

adiah dari france gtu...
nak satuuu. hehe.
ok, jom join kontes ni.

klik SINI
deadline : 1/4/2011

tag : arina . nabihah . bulat

dah, siap, senang je kan?



hadiah percuma i like!

saya nak hadiah. ngeee~
no 3 pun tak pe lah. haha.
sebab tu saya join ni----------
 
klik SINI
deadline : 15/4/2011
 
 
Syarat untuk mendapat hadiah percuma :

1. Jadi follower blog first journey ( senang je sesape pun boleh buat ) sesape yang takde blog boleh juga,just create google akaun -yes. sudah follow.


arina . bulat . nabihah . adhwa . mas . ruby . shu . alia . nadia 

4.Yang dan join sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya senang saya bw ok. -ok!
Contest ini akan ditutup pada 15 April 2011 dan keputusannya akan diumumkan pada 18 April 2011



HADIAHNYA :
Tempat Pertama : RM 100.00 ( untuk tag yang paling tinggi )
Tempat Kedua   : RM   80.00 ( untuk tag yang kedua tinggi )
Tempat Ketiga   : RM   50.00 ( untuk tag yang ketiga tinggi)

DAN
3 hadiah saguhati
3. Tag seberapa ramai kawan anda untuk join
2.  Copy paste n3 ini dan letak banner ( excange banner ) kat sidebar atau mana-mana anda suka. -saya letak kat sidebar :)

contest kM: Header Simple Tp Menarik!

klik SINI
deadline : 4/4/2011
 
ni syarat2 nya:

1-jadi follower kM - yup!
 
2-buat satu entry pasal contest ni..ups, jgn lupe ltk banner dan link kan terus pd blog kM
 
3-header x kesah bertemakan ape2 saja..SIMPLE TAPI MENARIK..
 
4-contest terbatal jika peserta bawah 10 orang! - oh, tidaaaak
 
5-tarikh tutup-4 APRIL 2011- 6 hari lagiii..
 
6- Tag pd 5 org blogger n make sure mreka tahu mreka tlh ditag.
 
7-Letak URL entry pasal contest ni pd comment box di bwh..jgn letak pd shoutbox! -ok!


so kM, ni adalah header belog saya yang entah apa-apa. hehe.





Monday, March 28, 2011

dah settle

dah berapa juta ai join G.A, kontes arini?
haha. dah lari dari target ni.
assignment berlambak tak buat-buat.
ekceli, ni nak qada' yang aritu.
banyak hari kan tak update belog ni ngan kontes-kontes.
banyak kontes yang terlepas.
kawan ai eksiden aritu.
so nak kena settle+jaga dia.
ni dah ok.
dah kejang tangan dah berpinar mata.
nak buat kerja lain pulak ni
ok la. insyaALLAH, esok ai update lag.
banyak lagi kontes menanti.
tunggggguuuuuuuuuuu!!!!!


p/s : ini kesayangan aku :)

fahmi mewakili aku untuk ucapkan : tata. gud nite all!




kami sweet contest

klik SINI
deadline : 3/4/2011

.......................................................
ai nak try untuk gambar ni :

daku amek gambar ni sebab suasana time sangat and sangat mendamaikan.
buat aku windu kat ma abah kat kelantan.
windu adik-adik, windu anak-anak buah aku.
tapi tenang~


tag : rina . bulat



.:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.

klik SINI
deadline : 5/4/2011

Syarat2nya:

1- Mesti memFOLLOW  KASIH IBU ARIF & GALERI BUKU IBU - siap!

2- Tepek banner contest kat atas tu dlm n3 -kat atas tuu.

3-Buat satu entri mengenai .:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.-ini dia.

4- Lengkapkan ayat ini "Saya suka membaca kerana.........." (tidak melebihi 50patah perkataan/ringkas & kreatif lagi bagus)


5- Tag 3 org kawan  & pastikan mereka tahu

dah, siap! :)



Saya suka membaca kerana melalui membaca saya akan mendapat lebih ilmu pengetahuan di samping maklumat tambahan. selain itu, membaca juga dapat memanfaatkan masa lapang yang ada.

Contest Adik-Beradikku Yang Cute"~

yuhuuuu!
tengok tajuk kontes ni.
banyak kali pikir nak masuk ke tak.
hehe. sebab terpikir, cute ke kami? haha. :)

klik SINI
deadline : 10/4/2011

................................................................

try naseb :

daku pilih gambar ni sebab this is our first time pakai baju raya kaler nak sama.
biasanya ma kitorang tak bagi kaler sama.
so, pada hari itu, kami bergambar sepuas hati. haha.
tapi, konpem raya dis year ma dah tak bagi.
pelik katanya.
syurga di bawah tapak kaki ibu.
so, kena ikut. ok :)
tapi tak apa, kaler baju tak penting.
as long as kami bahagia, ok la tu!
saya sayang family saya, saya sayang adik-beradik saya! 

nak tag : arina . bulat . nabihah



Contest Sahabatku Kesayanganku~!!"

klik SINI
deadline : 15/4/2011


Syarat-syaratnya:1. Follow cik tie n tinggalkan jejak kt masterlink cik tie..-done!

2. Buat 1 entry tajuknye "Contest Sahabatku Kesayanganku~!!" n letak banner di bwh kt dlm entry tue..-sudah!

3. Letak pix korang bersama rakan2 korang (korang mesti ada dlm pix tue)...... 1keping je tau, nnt bulau pulak mata cik tie tgk...-ok!

4.Cerita sikit tentang pix yg korang letak & apa makna "PERSAHABATAN" tu utk korang??-hurm, esei pendek ai bagi u tau  :)5.Tag 2 rakan blogger yg len... n pastikan dorang tahu tau...
arina . bulat


6.Xperlu letak letak banner kt sidebar korg...-beres!
7.dah siap??? tinggalkan link post korang tue kt ruangan comment cik tie ni, senang cik tie p golek2 kt entry korang...-saya sukeeee

........................................
ai try nasib untuk gambar ni :

kenapa aku pilih gambar yang ni?
sebab aku rasa susunan suasana time ni sangat lain dari yang lain.
rasa hep semacam. ye la, stelah bertahun-tahun pulun kan, and at last. inilah hasilnya.
hadiah untuk ma abah :)
anyway, untuk member-member aku tu, friendship never ends ok :)


Giveaway Coklat by Blog Armiza


disebabkan pasal coklat, daku dengan senang hati nak join G.A ni.
sangat sukeeee~

klik SINI
deadline : 16/5/2011

besnya coklat.
tengok gambar coklat tu pun daku dah meleleh air liur ni ha.

aku nak tag : rina




You Are My Lucky Follower

klik SINI
deadline : 5/4/2011

dah follow semua syarat2 dia.
dah jadi follower, dah letak url, image, n las ni nak tag :

dah, siap!


Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman

dah lama dok join kontes je.
so kali ni join G.A pulak ye.
try naseb je.
tapi dah  berpuluh yang aku join, tak dapat-dapat lagi.
haha. tapi bukan tak bertuah ye :)

ok.ok.
ni, join G.A ni.

klik SINI
deadline : tak diberitahu

sangat-sangat senang untuk join. daku sukeee ~

1. Buat entri dengan copy tajuk entri kat atas tu ‘’Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman’’. siap!

2. Sertakan Gambar Wallet Polo sekali. Kehkehkeh! -tuuu. kat atas tutt:)

3. Tag 3 orang rakan untuk join contest ini (sapa – sapa pun boleh tapi mestilah blogger )

4. Tinggalkan link entri kat bawah ruangan komen supaya senang saya nak jejak entri anda semua. Kehkehkeh! -dah.

siap! senang kan?


 

contest me and hijab - khumaera ismail

baek punya kontes....
jom join :)

deadline : 1/4/2011

...........................................................

walaupun ade yang komen, kata aku tak seswai pakai selendang, diorang kate muka aku bulat. huhu.
tapi aku tetap suka pakai sebab...aku nak tunjuk muka ku yang bulat ini. haha :)

daku nak tag :



contest sayang sahabat

deadline : 30/4/2011
..........................................


perkara pelik saya ngan sahabat pernah buat : pakai labcoat keluar dari lab, siap pergi beli makanan, photo shoot bagai. panas terik pulak tuh.

2 persamaan saya ngan dia : suka baca novel & tengok cite korea.

ucapan untuk dia : semoga cepat kawen! aku nak makan nasi minyak ni :)

tagging time : rina bulat



"CONTEST ME & MY KESAYANGAN/S

deadline : 22/4/2011

......................................


ni adik-beradik aku.
si abang dah kawen so jarang dah bergambar dengan dia.
yang tinggal kat umah sekarang, 3 beradik ni aje.
tapi aku sayang adik-beradik aku :)
walaupun aku jarang bagitau diorang aku sayang diorang. maluuuu  :)


p/s :
untuk Syiera bucuk & Afundee mucuk : korang sangat swit. hihi.

tagging time :



contest i love myself

click here -
deadline : 30/4/2011

blogger yang comel ni tanya, apa hadiah yang bakal di menangi?
so, tanpa berfikir panjang, aku jawab- teddy bear! :)

gambar untuk kontes kali ni :

gambar ni di ambil masa karnival layang-layang sedunia 2011 di pasir gudang baru-baru ni. :)

tagging time :



contest study cun

click here - contest study cun
deadline : 5/4/2011

...................................
syarat-syarat dia smua aku dah polow.
so sekarang nak tunjuk gambar ni, try naseb lagi :)

gambar ni member aku yang candid.
time ni kat shopping mall.
dah tak tengok kiri kanan dah.
asal aku dapat hafal akta-akta.
sebab esoknya tu, ade exam. ngeri ~~~~




Contest Photo Anakku Ceria

deadline : 10/4/2011

Syarat-syarat nak join contest ni ialah :Jadi Follower Blog Hanin....www.farshidhanin.blogspot.com and my sister's blog.....vanillacuppylicious.blogspot.com...so,mestilah ada your own blogkan? -sudah siap polow!

Mestilah warganegara Malaysia dan mempunyai alamat di Malaysia...senang nanti nak pos hadiah.....-  yea!
Gambar anak dalam photo mestilah berumur 0-5 tahun.....boleh masukkan gambar ibu-bapa,atok nenek,pakcik makcik,cousin,kakak,adik,abang atau kawan bersama anak...tak kisah nak letak gambar anak sorang ke atau berdua...atau bertiga ke..yang penting mestilah ceria ;) -ok!

kalau takde anak..boleh gak masukkan gambar anak sedara..adik ke....sepupu ke....asalkan kanak-kanak yang berumur 0-5 tahun... - baru 2 tahun 3 bulan, my nephew :)

kalau ada lebih anak daripada satu....boleh masuk....buat entry lain-lain eh? -ok!

bawah gambar tu..tulis nama ayah/ibu...nama anak dan umur anak...

Buat satu entry contest nie dan tajuknya mestilah....Contest Photo Anakku Ceria - ini dia

Jangan lupa tau letak banner kat sidebar...then linkkan ke entry contest nie...

and then,tag tiga kawan untuk join contest nie :) bagi meriah skit...
1. arina, 2. nabihah, 3. bulat

dan...yang penting sekali...after dah buat semua...tinggalkan your contest link kat comment entry nie :) tinggalkan juga your e-mail link...senang nanti nak keep in touch and nak terjah your blog...

Pemenang akan dipilih oleh My sis and her hubby and not to forget my beloved hubby....dioranglah the biggest sponsor untuk hadiah pemenang-pemenang contest nie...

........................................................................

daku try untuk gambar ni :

nama anak : mohd arif fahmi bin mohd azmi
umur : 2 tahun 3 bulan
nama ibu / ayah : mardiana binti mohd isa / mohd hafiz bin mohd azmi
hubungan dengan penulis entry : anak saudara